Vi vill visa världen!

Wasabryggeriets Vänner är en ideell förening som vill hålla kulturlivet och Borlänge centrum levande. Musik, teater, konst, dans. Kulturen har inga gränser den är universell och välkomnar alla. Den visar världen och vår mission är att driva en öppen scen för all slags kultur från hela världen. Vi har hållit på sedan 2002 då våra lokaler invigdes i det gamla bryggeri som byggdes 1896 och där det bryggdes öl till 1959.

Nu heter brygden i första hand musik med tillsatser av teater, konst, temakvällar, dans och annan kultur. Sedan starten har vi ordnat närmare 350 konserter och evenemang med både välkända och mindre kända artister. Jazz, blues, rock, pop, visor, klezmer, folkmusik, körmusik m.m. Bredden är enorm.

Många har gjort sin första spelning hos oss och vårt mest återkommande arrangemang är Öppen scen som ger dig som vill uppträda en chans att visa upp sig. Öppen scen har ordnats 20 gånger och hålls två gånger varje år

Om du vill hyra våra lokaler för kurser i musik, konst, dans eller privata arrangemang går det utmärkt. Bara hör av dig.

Wasabryggeriets Vänner försöker också se till det yttre och utser årligen Borlänges vackraste byggnad eller konstverk, men också – i värsta fall – den byggnad eller konstverk som anses fulast.

Vill du ansluta dig till vår mejllista? Här gör du det.