07 mar

Torsdag 7 mars, kl. 19:00 Woodlands-Bäckafall

Woodlands-Bäckafall

Entré: 180 kronor för medlemmar och ungdom t.o.m. 25 år, övriga 240 kr.

Biljetterna släpps 15 februari. Förköp gör du här. Förköp t.o.m. klockan 18 konsertdagen. Resterande biljetter vid entrén.


Woodlands+Bäckafall är en powerkvartett som slår ihop svensk midsommar med den irländska puben. Skapat av två etablerade duos inom svensk och keltisk folkkultur tar de sig an den traditionella låtskatten från Skottland och Sverige och utmanar den på harpa, gitarr, fiol, nyckelharpa och sång.

I två år har Kristina Leesik (fiol, sång) och Justyna Krzyżanowska (harpa, sång) från Woodlands spelat tillsammans med Fredy Samuel Lundh (nyckelharpa) och Hampus Grönberg (gitarr) från Bäckafall. Samarbetet, som började som en spontan engångskonsert, kändes direkt som en självklarhet som lyfte båda bandens musik och spelglädje till en ny nivå, både för musikerna och publiken. Bandmedlemmarna har alla studerat vid landets musikhögskolor (Kungl. Musikhögskolan, Högskolan för Scen och Musik) och även fördjupat sig i den keltiska musiken utomlands (Royal Conservatoire of Scotland i Glasgow, University of Limerick på Irland).