Vinnarna i ”Besnazkrysset”

Tack alla för en trevlig vårfinal på Wasabryggeriet. Musik, musiker och publiken bidrog till en härlig stämning på onsdagskvällen den 8 maj. Många hade lämnat in svar på den frågesport(vi kallar den spontant Besnazkrysset) vi ordnade.

Ingen hade fyra rätt, de flesta snubblade på den sista frågan och gissade Hagge Geigert, göteborgare liksom Spotnicks. Tolv klarade tre rätt och bland dessa har tre vinnare dragits. Stort grattis till dem och alla andra som var med.

Ulla Östlund, Borlänge vinner ett familjemedlemsskap i Wasabryggeriets Vänner i 1 år, Susanne Melin, Borlänge, och Jan Svensson, Borlänge, får var sin CD med The Besnaz.

 

”Krysset med rätt svar understrukna och i fet stil.

 Gitarrpopen är till stor del förknippad med grupper som Spotnicks och Shadows. Båda blev internationellt kända. Vilken sorts gitarr spelade båda sologitarristerna Bo Winberg respektive Hank B Marvin på?

  1. Fender Telecaster       Gibson Les Paul          2. Fender Stratocaster

Vilka två låtar nedan blev förutom Apache stora hits med Shadows?

  1. Kon-tiki & Foot Tapper X. Dance on & In the mood       2. Wonderful land & Space walk

 The Ventures var en tredje stor gitarrgrupp. Vad hette deras första stora hit?

  1. Perfidia Walk don´t run          2. Surfing along the coast

Spotnicks scenklädsel bestod under de första åren av rymddräkter med hjälmar som det satt antenner på. Idén var inte deras egen, en känd svensk underhållare lånade ut klädseln. Vem?

  1. Tage Danielsson    Hagge Geigert          2. Povel Ramel