08 sep

Torsdag 8 september LISAS, Lisa Rydberg & Lisa Långbacka, kl 19:00

Lisa Rydberg och Lisa Långbacka

Entré: 160 kronor för medlemmar och ungdom t.o.m. 25 år, övriga 240 kr.

Biljetterna släpps torsdag 18 augusti. Förköp gör du här.

Lisa Rydberg, fiol, och Lisa Eriksson Långbacka, accordeon, är två unika röster på den svenska folkmusikscenen. Duon bildades 2011 men hade existerat som ett frö i deras tankar under en längre tid. Båda hade nämligen från varsitt håll fått höra: ni borde tillsammans!

De två Lisorna bjuder på musik som nyfiket tänjer på genregränser och deras samspel kännetecknas av lyhördhet och innerlighet, ett gemensamt arrangerande i stunden.

Repertoaren består, vid sidan av traditionella låtar från framför allt Hälsingland och Dalarna, av egna kompositioner som speglar deras musikaliska förankring i folkmusik, barockmusik, tango med mera.

Lisashar representerat Sverige i EBU:s (European Radio Union’s) folkmusikfestival i Kroatien, framträtt vid den internationella festivalen Carrefour Mondial de l’Accordeon i Québec, under Glogerfestspillene i Kongsberg, vid Musikfestspiele i Potsdam samt gett konserter runtom i Sverige. De har samarbetat med bland andra violinisten Gjermund Larsen, stråktrion Zilliacus/Persson/Raitinen och Danska Radions Kammarkör.